Дана 24.04.2018, чланови Центра за међународне односе и културну сарадњу су, заједно са студентима Факултета за дипломатију и безбедност, Правног Факултета, Факултета политичких наука и Факултета Безбедности посетили амбасаду Сједињених Америчких Држава у Београду, и имали прилику да разговарају са  Његовом екселенцијом, амбасадором Кајлом Скотом.

Након кратког упознавања са својом биографијом, а уједно и позивом који у нашој земљи и врши, посета је прерасла у интерактивни разговор између Његове екселенције и чланова Центра, односно студената. Тако су сви присутни имали прилику да на један транспарентан и неформалан начин, у пријатељској атмосфери искусе чари и терет вршења позива дипломате светске силе.

Кроз разговор пружен је увид у политику коју САД имају како према Србији, тако и према осталим земљама региона. Изнет је став о геополитичкој ситуацији на западном Балкану и у свету. Такође, амбасадор је дао увид на тренутну ситуацију између Москве и западног света, и указао на који начин дипломатска мисија његове земље утиче на помагање и развој Републике Србије.

Посета је окончана срдачним поздравом и наговештајем да кроз сарадњу треба ићи у будућност.