Председник и потпредседник Центра за међународне односе и културну сарадњу узели су учешће на 3. Међународно спортско-образовној конференцији у Вараждину која се одржала од 22.- 25.08.2018. године.

Насловна тема ове конференције била је „Учење усмерено на живот„.

Центар за међународне односе и културну сарадњу је препознат као један од лидера у пројектима који путем упоредне анализе образовних система широм Света и инплементације одређених метода у раду са средњошколцима, студентима и младима, доприносе развоју интелектуалних (са акцентом на неформалне) способности.

Уз ЦеМОКС, гости на овој конференцији су биле средње школе из Београда, Сарајева, Мостара, Марибора, као и других градова са простора некадашње Југославије.

Такође, уз чланове Центра на конференцији су говориле и амбасадорке Републике Србије и Републике Словеније у Републици Хрватској.

Резултати ове конференције су најављена предавања у Бањалуци, Марибору, Сарајеву и Мостару. Такође, наши представници су направили иницијалне договоре око даљих пројеката међународног карактера, чији се почетак реализација предвиђа за прву половину 2019. године.