Центар за међународне односе и културну сарадњу пружио је подршку и узео активно учешће у форми партнера на Самиту младих који се одржао на Центру партнерском Факултету за дипломатију и безбедност. Организатор и покретач овог пројекта била је перспективна организација – Организација београдских средњошколаца (ОБЕС).

Овај дводневни скуп, као једна од ретких прилака у оквиру које су средњошколци и студенти имали прилике да размене своја искуства, прошао је веома запажено. Они „мало искуснији“ успели су да пренесу својим млађим колегама лична искуства, и тиме указали на смернице, путем савета и радионица, за даљи интелектуални и лични развој младих нараштаја у Републици Србији.

Преко 100 учесника узело је учешће на радионицама и предавањима, а све у циљу преношења знања и вештина од стране младих људи који су направили одређене успехе на средњошколце које тек чекају каријерни изазови.

Као круна овог окупљања, очекује се објављивање извештаја у којем ће се наћи најважније смернице о којима смо говорили у оквиру Самита.