Овог пута нам је из Чијанг Меја  са далеког Тајланда, у организацији Центра за међународне односе и културну сарадњу и Факултета за дипломатију и безбедност, дошао предавач Бобан Милошевић, блокчејн програмер и трејдер са вишегодишњим искуством ког се многи од Вас сећају са прошлогодишњег предавања када је говорио о томе „Како Биткоин функционише испод хаубе?“

Бобан Милошевић је са нама поделио своје искуство у изради софтвера за алгоритамско трејдовање и приказаће на делу софтвер који је његов тим направио.

Тема: Алгоритамско трејдовање

Мануелно трејдовање није тешко због тога што је тешко научити потребне техничке вештине око анализе тржишта и извршења трејда. Тешко је због тога што се у критичним моментима умеша људска психологија, па се одлуке доносе емотивно, а не рационално. Бити редовно профитабилан у мануелном трејдингу је нешто што захтева дисциплину, хладнокрвност и године искуства.

Шта се дешава ако из процеса трејдовања избацимо најслабију карику: човека са његовим манама и емоцијама, и заменимо га прецизно дефинисаним и опсежно истестираним алгоритмом?

Одговоре на ова и многа друга питања сазнали смо среду, 04.09.2018. године на Факултету за дипломатију и безбедност.